На кулинарен туризъм из Югозападна България 12.03 | 13:19

Едни от най-приятните и уютни механи се намират там

От Мартина Панайотова

Приласкан с механджийски чар и аромат на вкусни гозби, на всеки странник, бродещ из Балканите се е случвало да попадне в някоя местна кръчма, механа или таверна.

Веднъж посрещнат от гостоприемството на стопаните, човек ще носи топлия спомен за незабравимо преживяване.

Тези специфични заведения носят полъха на миналото, омайват с традиционното си меню и автентична обстановка. Дали ще седнете за кратка отмора насред дълъг път, или ще отидете да хапнете и пийнете в шумна компания, преживяването е гарантирано.

От механа до механа обаче има огромна разлика. Не всички носят такова очарованието и нерядко човек се натъква на долнопробни дупки.

В предложената по-долу класация са изброени едни от най-вкусните и уютни механи в Югозападна България. Пръснати из различни кътчета в и около Банско, Добринище, Разлог, Благоевград или Гоце Делчев – във всяка от тях ще се потопите в магията на българската традиция.

Ако сте тръгнали на кулинарно-туристически обиколки, това е регионът, който ще ви предложи не само ценови предимства, а и приятен климат. Пролетните слънчеви лъчи в комбинация с чист въздух и необятен син небосвод ще изострят апетита ви.

В околностите на Гоце Делчев може да се отбиете в екозона "Белите скали" и екоселище "Омая". Ще останете омагьосани от спокойствието и чистотата им. Създадени с мисъл и любов към природата, те ще ви пренесат в една друга реалност, за да ви напомнят колко красива е всъщност България.

Повече подробности около условията и скритите ценови капани в Банско и околностите може да прочетете в Kulinar.bg

Водещи

Най-четени