Надписи на български посрещат туристите в Халкидики 08.09 | 09:44

Предпочитана дестинация е средният ръкав Ситония

От Андриян Георгиев

Докато в Слънчев бряг шеста или седма смяна английски тийнейджъри пие и повръща, все повече българи правят своя избор на почивка в слънчевия Халкидически полуостров във Гърция.

Посетителите на Халкидики попадат на табела за квартири (вж. снимките), която посреща гости на български език в малкото курортно градче Торони в Ситония, съобщава "Булфото".

След лидерите на Европейския съюз, които подписаха Европейската конституция преди години в Порто Карас, и българските мутри, които скатаха яхтите си от данъчните на същото пристанище, вече и обикновеният български турист откри прелестите на полуострова.

Предпочитана дестинация е средният ръкав Ситония, който се отличава с красиви и слабо населени плажове, малки курортни селища без бетонни комплекси и качествено обслужване на нормални цени.

В началото на септември по крайбрежната алея на градчета като Сарти и Торони се чува прадимно българска реч, а през август се получава интересен балкански микс от народи, които в други случаи иначе имат сложни отношения - гърци, македонци, сърби, българи и заедно с тях унгарци, немци и австрийци.

Най-четени