Най-великото пътешествие на всички времена 20.03 | 11:19

Компания предлага обиколка на всички обекти от световното културно наследство

От Елена Кирилова

Уебсайт предлага на туристите възможност да посетят в рамките на две години всички обекти, включени в списъка на ЮНЕСКО със световното наследство, съобщава Daily Telegraph.

Епичното пътешествие, както предполагате, не излиза никак евтино. За това удоволствие човек трябва да плати близо 520 хил. евро.

Сумата гарантира обиколка на всичките 962 места в света, които са признати от ЮНЕСКО за световно наследство. В това число влизат Стоунхендж, пирамидите в Гиза, Великденския остров, катедралата Нотр Дам и Ватикана.

Пътешествието включва пътуване по суша и полети, включително и в бизнес класа. Щастливите туристи ще бъдат настанявани в луксозни хотели, за да се гарантира пълния им комфорт. Част от парите за пътешествието ще бъдат дарени на ЮНЕСКО.

"Със сигурност това е най-вълнуващото пътуване, което някога сме създавали, и е най-забележителното, което можем да си представим”, заяви Андрю Бейкър, директор на компанията организатор Hurlingham Travel.

Фирмата предлага и други невероятни пътешествия, включително такова до космоса. Сред предложенията фигурира и събуждане сред един милион розови листенца.

Водещи

Най-четени