Най-много харчат руските туристи, българите са най-недоволни 10.08 | 18:07

Най-често нашенците се оплаквали от недостатъчната храна

От Десислава Янкова

Най-много пари в българските курорти харчат руснаците, а най-много се оплакват българите. Това заяви за iNews председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Благой Рагин.

По думите му руснаците били най-големите табиетлии, обичали да си угаждат и оставяли най-големи бакшиши. Те били склонни да харчат повече заради по-ниските цени у нас.

Доста често руснаците избирали да съчетаят почивката с турове на културните ни забележителности. Удобство била и новата магистрала, тъй като след 16 часа имали организирани посещения от морето до старата част на Пловдив. Интересували се още от възможностите да съчетаят морската почивка с разходка до Казанлък или Перперикон.

Българите пък се оплаквали най-често от all inclusive, предлаган от малките хотели. Според тях включената в пакета храна била крайно недостатъчна и еднообразна.

Лошо впечатление на гостите по българските курорти правило недоброто обслужване. Затова хотелиерите се заели да преквалифицират персонала с пари от европроекти.

По думите на Рагин недоволните туристи у нас са около 8%, като приетото за нормално ниво по света е 9%.

От Асоциацията на българските туроператори и агенти коментираха, че все повече като дестинации се налагат обектите, свързани с културния туризъм.

Водещи

Най-четени