Най-странните туристически фобии 20.06 | 13:07

Дори идеята за пътуване може да се окаже истински кошмар

От Елена Кирилова

Пътуванията са моментите, в които се отпускаме и забавляваме. За някои хора обаче, именно този период може да се окаже същински кошмар. Причината за това се крие в невероятните фобии, които правят пътуването всичко друго, но не и приятно. Предлагаме ви поглед над най-странните туристически фобии, подбрани от BBC.

Лимнофобия

Хората, които страдат от лимнофобия всъщност се страхуват от езера. Поради тази причина те избират дестинации, които се намират достатъчно далеч от малки и големи езера. За такива хора са подходящи почивките в планината, стига маршрутът да е съобразен с локацията на местните езера.

Ходофобия

Ходофобията е може би най-ужасното нещо, което един турист може да си представи. Тук говорим за истински и непоносим страх от пътешествия. Преди да потеглите някъде това лято, помислете кого вземате със себе си и дали няма да се окаже, че в компанията ви няма някой, който през цялото време трепери от страх.

Номофобия

На много места в планините няма да откриете обхват на телефона си, но ако страдате от номофобия това ще е последният ви проблем. Хората, страдащи от това състояние, се страхуват от загубата на мобилния си телефон и го носят със себе си, дори докато се къпят. Вярно е, че комуникацията с близките и света е важна, когато сте на път, но тук говорим за абсолютни крайности.

Криофобия

За тези, които страдат от криофобия, Лапландия определено не е подходяща дестинация. Именно там имате шанса да спите в хотел, направен изцяло от лед, което си е страхотно изживяване. Криофобията обаче представлява страх от изключително ниски температури и въпросният хотел не е никак подходящ в тази ситуация.

Хипопотомонстросекуипедалиофобия

Пътешествениците, които се притесняват от прекалено дълги думи едва ли ще се чувстват много добре в Krung thep mahanakhon bovorn ratanakosin mahintharayutthaya mahadilok pop noparatratchathani burirom udomratchanivetmahasathan amornpiman avatarnsathit sakkathattiyavisnukarmprasit. Не се чудете къде е това - името принадлежи именно на Банкок.

Водещи

Най-четени