Най-страховитите места за търсачи на силни усещания 25.10 | 10:44

Усетете прилив на адреналин

От Мария Ангелова

Ако сте любители на силните усещания, все си търсите белята сред изоставени и обитавани от призраци сгради (или поне за които се твърди така), сме подбрали някои от най-страховитите места на планетата. Въпреки че изглежда сякаш такива къщи, дворци и гори има под път и над път, някои от тях просто изпъкват сред останалите с особено страшните си истории и обитатели, от които ще ви настръхнат косите.

Островът на куклите

1084660

Не особено далеч от Мексико сити се намира т.нар. Остров на куклите. Историята разказва, че някой си дон Хулиан Сантана Барера открил удавено момиченце в реката. Няколко дни по-късно водите донесли и кукла. Дон Хулиан решил, че в куклата се намира духът на момиченцето, и я окачил на едно дърво. През следващите години реката донасяла още кукли, като всички те също били окачени по дърветата. Сега стотици избелели кукли без глави или ръце висят в гората, а самият мъж загинал на същото място, където открил момиченцето.

Църквата от кости в Кутна Хора

1084658

Украсата на църквата в чешкия град Кутна Хора е направена костите на 40 000 мъртъвци. Причината за това е, че през XIII век някой донесъл торбичка със свещена пръст от Йерусалим и я разпръснал из църквата. В следващите дни в църквата дошли десетки хора, които искали вече починалите им близки и роднини да бъдат погребани близо до свещената земя. Така днес можете да видите украса и полилеи, направени от човешки черепи и кости.

Намира се на около 70 км от Прага.

Катакомбите на Париж

1084659

Парижките катакомби са 2 км подземни тунели на 20 м под нивото на улиците на френската столица. Вътре можете да видите костите на 6 милиона парижани. Мястото е тъмно, тясно, влажно и пълно с човешки останки – тръпки да те побият!

Прочетете още за парижките катакомби в Peika.bg 

Изоставеният увеселителен парк Такаканонума

1084661

Изоставеният увеселителен парк Такаканонума е открит през 1973 г. само за две години. След това е затворен и отново отворен за периода 1986–1999 г. Вместо да разглобят съоръженията обаче, собствениците му просто са го оставили на произвола на съдбата. И на грижите на природата. Сега всички влакчета и гондоли са обрасли в бурени, а според слуховете по време на първите дни на парка е имало няколко смъртни случая, така че не е изключено призраци да бродят наоколо.

Припят

1084662

Чернобил е един от кошмарите на човечеството, който се е превърнал в реалност. Някога щастливото градче с 50 000 души население е изоставено в паника след аварията в Чернобил през 1986 г. По улиците има изоставени, ръждясващи коли, захвърлени детски играчки, зеещи прозорци и тряскащи се от вятъра врати...

Най-четени