Наплив на арабските туристи към Турция 22.07 | 11:19

Турските тв сериали, природните и културни забележителности, манталитетът, който е по-близък до техния в сравнение с европейските държави са няколко от причините

От Кремена Бедерева

Ако сте дошъл в Истанбул от арабска страна и искате да посетите някои забележителности в мегаполиса, няма да ви е трудно. Защото почти на всяка крачка на упътващите табели за градския транспорт, музеите и други забележителности има надписи и на арабски език.

Освен това има много екскурзоводи с арабски, а в магазините и в заведенията за хранене не са малко продавачите и сервитьорите, които говорят този език. В последните години арабският език се настани в обслужващата сфера поради постоянно нарастващия пътникопоток на араби към Турция.

Тази година, за разлика от предишни години, дори и в дните на Рамазана (оруча) няма спад в числото на арабските туристи. В сравнение с миналата година туристите от Катар в Турция имат увеличение от 102% за първото тримесечие на тази година, тоест те са двойно повече, съобщава БТА.

От Обединените арабски емирства 86%, от Бахрейн 48 на сто повече туристи са посетили Турция. Сред факторите за наплива на арабските туристи към Турция на първо място се посочват положителните отношения на турското правителство, които установи със страните от Персийския залив.

Турските тв сериали, природните и културни забележителности, манталитетът, който е по-близък до техния в сравнение с европейските държави, се посочват също като причини. Качествените молове в Турция и по-изгодните цени от тези в Европа също са положителен фактор

Водещи

Най-четени