Нарушаваш реда в заведение - показват ти жълт картон 15.11 | 20:14

Обмисля се заимстване на санкцията от британския полицейски опит

От Андриян Георгиев

Обмисля се възможността да бъдат въведени т.нар. "жълти картони" за хора, които нарушават обществения ред в заведенията по българските курорти. Санкцията ще бъде заимствана от британския полицейски опит. Това каза вътрешният министър Цветанов днес във Велико Търново.

Дори в курорта "Слънчев бряг" пилотно вече се прилага тази практика. Там около 30 души, които имат подобно поведение, не се допускат в заведения.

"Изпиването на огромни количества алкохол води до добра печалба, но трябва да има сигурност и трябва да има спокойствие за всички тези, които са посетители във всеки един комплекс и в тази връзка се търси точно това партньорство между бизнеса и правоохранителната система”, посочи Цветанов. 

Междувременно Цветан Цветанов увери, че МВР ще осигури засилена охрана в зимните курорти през предстоящия зимен сезон.

МВР преговаря с две частни банки за поставяне на банкови терминали в полицейските управления в курортните центрове за по-голямо удобство и сигурност на туристите. 

През следващия летен сезон над 300 курсанти от Академията на МВР, владеещи чужди езици, щели да бъдат изпратени по Черноморието, за да подпомагат комуникацията между чуждестранните туристи и органите на реда. 

Цветан Цветанов заедно с посланика на Великобритания Джонатан Алън и кмета на Велико Търново Даниел Панов участва в българо-британска работна среща за обмен на опит с цел увеличаване на превенцията и сигурността на гражданите в туристическите райони.

Водещи

Най-четени