Нестандартни хотели в Япония 10.06 | 15:27

Предимствата да отседнеш в малка хотелска стая и да се къпеш в планински водопад

От Кремена Бедерева

Страната на изгряващото слънце винаги се е различавала от останалия свят, както с историята и културата си, така и със съвременните си щури решения по различни проблеми.

Един от примерите за това са нетипичните хотели в столицата на страната - Токио. Сградите и условията в тях са пригодени за всеки вкус, включително и за най-претенциозните.

Ето част от тях:

Shinjuku Kuyakusho-mae Capsule Hotel

Този представител се слави с изключително малките размери на стаите си. Спокойно попада в графата хотели-капсули, като площта на помещенията е едва 2 квадратни метра. Но за да компенсира размерите си, той е разположен на стратегическо място до една от главните метростанции, чието име и носи. Интересна подробност за това място е, че гостите на хотела са само мъже.

Поддръжката на хотела обаче е безупречна откъм чистота и предлагана храна. За хората с повече багаж има предвидено и помещение, за да го съхраняват – но едва ли е по-голямо от размера на стая за нощувка.

Така че ако искате да направите нещо японско и да отседнете в свръхтесничък хотел - имате тази възможност, още повече че и цената е напълно достъпна - около 70 лева.

Tokyo Disneyland Hotel

Ако си мислите, че в Япония децата гледат само манга-анимационни филмчета, то много се лъжете. И този хотел е красноречиво доказателство за това. Може би за да наподобят обстановката на Дисниленд в Париж, но собствениците на сградат, дават възможност на всеки гост сам да избере в коя приказка да попадне.

Но нощувка в стаята на Алиса, Снежанка, Питър Пан или някой от останалите детски персонажи се оказва доста скъпичка екстра - около 700 лева.

Останалите хотели вижте на Econ.bg.

Водещи

Най-четени