Ние сме в класацията на най-евтините... 12.05 | 13:05

Животът в София, в Киев, в Кишинев и в Скопие е по джоба на всеки

От Лазар Тодоров

Източноевропейските градове са най-евтини според класация на колегите ни от Insmarket.bg.

Много хора просто си мечтаят да посетят приказни градове като Лондон, Рим и Виена, но малцина се питат колко ли струва да живееш в тези градове. Ето една класация, която отговаря на този въпрос.

Според класацията София е на четвърто място в класацията за евтин живот, като не отстъпва на европейските ценности. Средният наем на жилище в нашата столица излиза около $380 месечно. В София живеят около 1,241 млн. души. Транспортът излиза около $35, бутилка вино - $5. Средната заплата е $603, а безработицата е около 13%.

На първо място в класацията е Кишинев, Молдова - 41,56 точки, като наемът на жилище в града е $265, а стойността на живота, без наем, е едва $165! Месечният абонамент за градския транспорт е $6. Двама души могат да се нахранят в приличен ресторант за $22.

Следващата позиция е отредена на македонската столица Скопие, наемът на жилище е $325, а ако е далеч от центъра – пада до $225.

На трето място се нарежда Киев, въпреки че той в момента не е най-популярната дестинация за туристите. Иначе наемът на жилище излиза $570 или $330, ако става дума за дългосрочно оставане. Киев предлага изобилие от музеи, театри, живописни места и красива архитектура. Средната заплата е около $478.

Останалата част от класацията, вижте тук

Водещи

Най-четени