Нови правила за паркиране изкараха хотелиери на протест в Банско 05.03 | 09:56

Недоволните се събраха пред началната станция на кабинковия лифт

От iNews.bg

Трудният достъп до ски-зоната над Банско изкара хотелиери и собственици на транспортни фирми на протест днес. Недоволните се събраха пред началната станция на кабинковия лифт, за да изразят възмущението си. В основата на проблема са новите правила за ползване на паркингите, които концесионерът обяви по-рано. 

Движението миналия ден пък беше блокирано заради проверки на полицията и автомобилната инспекция, която започна след сигнал на концесионера, че десетки бусове незаконно превозват туристи. Заради това стотици скиори така и не можаха да се насладят на любимия си спорт в почивния ден. Те не успяха да стигнат до ски зоната по пътя, който е единствената алтернатива при голямото натоварване на кабинковия лифт през почивните дни.

Местният бизнес  свърза проверките с напрежението, създадено през последните дни заради променените от концесионера  условия  за ползване на  паркингите на долна и горна станция на лифта. Всеки, който желае да остави колата си там, трябва да плати по 12 лева на всяко влизане, а 15-те минути безплатен престой бяха премахнати.

Най-четени