Нови туристически атракции предизвикват еуфория на морето 28.02 | 21:30

Назначават се допълнителни екскурзоводи, които да поемат туристите

От Теодора Кокаланова

Община Балчик се готви за абсолютно туристическо нападение през идващия летен сезон. За целта са назначени допълнително шестима екскурзоводи, които ще обслужват туристическите атракции. Всички те са обновени и финансирани по европейски проект, съобщиха от общината. 

Най-много специалисти - уредник и трима екскурзоводи, ще посрещат посетителите в късноантичната и ранносредновековна крепост "Дионисополис". Друг хит това лято ще бъде Голямата мелница. Индустриалната  сграда, която е паметник на културата с вековна история се обновява с ресурс от 2 000 000 лева.

В обекта ще бъде показана експозицията "Пътят на зърното" и ще бъде разкрит информационен център, с помощта на когото експозицията ще достига до по-голяма маса от хора. Ще бъдат изградени мултифункционални зали за конференции.

Общината търси екскурзоводи и за друга историческа забележителност - текето "Ак Язълъ Баба - Свети Атанас" в село Оброчище. Във всички обекти общината ще осигури и едночасова интерпретативна програма на пет езика, както и 100 технически устройства за посетителите.

Проектът се финансира с повече от 5 500 000 лева по оперативната програма "Регионално развитие", предаде БТА. 

Водещи

Най-четени