Номинирани сме за непозната голф-дестинация 08.11 | 16:15

В спортния календар има много събития, които могат да привлекат туристи, смята министър Трайков

От Деляна Петкова

България е номинирана от Международната асоциация на голф-операторите (IAGTO) за наградата за непозната голф-дестинация заедно с още пет държави. Това коментира министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков в интервю за Eurosport.

Пред туристите в България стоят богати възможности за практикуване на традиционните ски и морски спортове, но и по-екстремните рафтинг и планинско колоездене, както и непознатият доскоро у нас аристократичен спорт голф, обясни още Трайков. 

В момента министър Трайков е в Лондон на министерска среща, част от програмата на Световното туристическо изложение в Лондон, припомнят от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ).

Българският спортен календар е пълен със събития, които могат да допълнят почивката на туристите у нас, отбеляза още министърът. Интерес например може да привлекат събитията като Световната купа по ски за мъже и жени в Банско, Европейската купа по ски за мъже в Пампорово, Световната лига по волейбол в София, както и стартовете по мотокрос.

IAGTO е асоциация от 1997 година, в която участват болшинството от голф-операторите. Основната ѝ цел е да популяризира голф-туризма - индустрия, оценявана на 12 млрд. евро. Наградите на асоциацията ще бъдат връчени на 17 ноември в Cornelia Diamond Golf Resort & Spa в Турция.

Водещи

Най-четени