Няма да може да пращаме багаж по автобуса 01.11 | 15:08

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за автомобилните превози

От Кремена Бедерева

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за автомобилните превози, предаде Агенция "Фокус”. Гласуваха 73 народни представители, от които 70 бяха за, 2 - против, а 1 се въздържа.

В дебатите преди гласуването депутатът от ГЕРБ Валентин Микев заяви, че промените са свързани с нерегламентираното превозване на багаж от автомобилните превозвачи. Няма регламент, който да уточнява кой изпраща багажа, кой ще го получи, посочи Микев.

Той заяви, че с промените се облекчава режимът за случайния превоз. "Мерките, които се предлагат, са навременни и имат за цел да подобрят качеството на обслужване и сигурността на пътниците”, подчерта той.

Депутатът от ДПС Рамадан Аталай заяви, че редът за превоз на багаж, който се ползва в момента, може да се допълни с нови изисквания, но не със забрана. Забрана на нещо, което е полезно в практиката, не е полезно за ГЕРБ да го забрани, предупреди депутатът.

Цветомир Михов от ГЕРБ подчерта, че с промените не се забранява нещо, което в момента е разрешено. Просто се конкретизира законът, за да е по-ясен и да няма вратички, уточни той.

Водещи

Най-четени