Няма да строят в "Корал"... засега 17.01 | 17:25

Изтекла е давността на разрешителното за строеж, но инвеститорът може да поиска ново

От Ивелина Георгиева

Отменено е разрешителното за строеж в къмпинг "Корал" в община Несебър, съобщи регионалният министър Лиляна Павлова по повод новия скандал със застрояването на плажна ивица по Черноморието.

Разрешителните са отнети, защото ДНСК е установила, че те са незаконосъобразно издадени от общината. Те са основани на одобрени подробни устройствени планове и проекти от 2010 г., а по закон тези разрешителни имат давност само една година.

Павлова не изключи възможността инвеститорът да си актуализира проектите и да ги занесе наново. Тогава вече общината ще трябва да реши дали да бъде разрешено да се строи и дали проектите съвпадат с подробния устройствен план.

Павлова уточни, че община Царево е издала три разрешения за строителство на хотел и трафопостове. Тя подчерта, че до "Корал" няма довеждаща инфраструктура. За да може да се строи, трябва да има такава.

Изказването на Лиляна Павлова бе по повод появилата се в интернет информация, че в края на декември миналата година, Община Царево е подписала строителни разрешения за изграждане на ваканционен комплекс на територията на къмпинга.



Водещи

Най-четени