Няма кой да ни готви на морето? 23.03 | 18:40

Висшисти се преквалифицират ударно за летния сезон

От Теодора Кокаланова

Гладът за готвачи в морските курорти е голям. Курсът за помощници или майстори продължава два месеца. Всеки ден мераклиите за знания и умения прекарват от 4 до 8 часа над тенджерите и тиганите в Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас.

Кадрите се реализират много лесно. Още незавършили курса, те вече са ухажвани с оферти. Заплатите на готвачите са едни от най-високите  в туризма. Те започват от 800 и стигат до 1500 лева, в зависимост от стажа и категорията на обекта, в който работят.

Това е и причината масово охранители, счетоводители, дори и хора с по две висши образования, да се учат да ни готвят в заведенията това лято по морето, информира news7.

Водещи

Най-четени