Оборудват 2 нови зони за отдих в Бургас 30.05 | 13:33

Нови дървени маси и пейки ще бъдат монтирани в парк „Росенец” и на Минералните бани

От Кремена Бедерева

По нареждане на кмета Димитър Николов се разширяват зоните за отдих на бургазлии, съобщиха от пресцентъра на община Бургас. Нови дървени маси и пейки ще бъдат монтирани в парк "Росенец” и на Минералните бани.

Инициативата е продължение на започналото през миналата година обособяване на атрактивни зони за почивка в покрайнините на града. Тогава на двете най-големи поляни в парк "Росенец”, предпочитани за пикник, спорт, игри и разходки, бяха направени барбекю зони, в които освен изградени градински барбекюта, бяха монтирани чисто нови дървени пейки и маси.

Тревата бе окосена, районът обезпаразитен, терените почистени от саморасляци и отпадъци. И за двете поляни бе осигурена поддръжка - с ежеседмична уборка и периодично почистване от консорциум "Озеленяване-ВТ”. Грижата за тях продължава и тази година.

За съжаление, преди няколко месеца от едната зона бяха откраднати масите и четири пейки към тях, а нанесените щети бяха за над 1000 лв.

Сега Община Бургас монтира нови маси с пейки в "Росенец”, за да разшири още веднъж благоустроената част от парка. Паркова мебел ще бъде поставени и на Минералните бани. На двете места ще бъдат направени екозаслони против вятър и дъжд, планирано е поставяне на еко тоалетни.

Община Бургас призовава бургазлии да пазят новите придобивки, защото всеки вандалски акт или кражба води до необосновани материални и финансови загуби, които плащат всички заедно.

 

Водещи

Най-четени