Обсъждат алтернативните форми на туризъм в малките селища 14.03 | 08:02

Конференцията ще се проведе в Съюза на учените в Пловдив

От Кремена Бедерева

Конференцията "Възможности и проблеми за развитието на алтернативните форми на туризъм в малките селища на страната” ще се проведе в Съюза на учените в Пловдив, съобщават организаторите.

Конференцията "Възможности и проблеми за развитието на алтернативните форми на туризъм в малките селища на страната” се налага от необходимостта теоретично да се определят структурните етапи в развитието на алтернативните форми на туризъм и практически да се очертаят функционалните аспекти и прояви на алтернативните форми в съвременната туристическата практика.

В тази връзка, провеждането на конференцията в началото на 2011 година е непосредствен отговор за извеждане на проблемите на туристическата практика и приобщаването им към формиращия се размисъл за икономическите, обществените и културните процеси на съвремието.

С предоставените доклади ще се дефинира хоризонта от проблеми, включително и от практиката, както и с критичното им анализиране, ще се разкрие алтернативния туризъм, като съществен феномен на съвремието и в тази връзка ще се постигнат целите на конференцията.

Дефинира, прецизира понятийния апарат на интерпретация на алтернативните форми на туризъм; преосмисляне на наличните ресурси и възможности за изполозването им; стартиране на идеята за разглеждане на алтернативния туризъм като съществен проблем на съвременната политика, култура, икономика; очертаване на региони за специфичен вид туризъм; приобщаване на студентите в изследователската дейност и проблемното анализиране на въпросите на туристическата дейност.

Участието на колеги и студенти от различни страни ще помогне да се реализира успешно конференцията "Възможности и проблеми за развитието на алтернативните форми на туризъм в малките селища на страната” и очертаят конкретните перспективи за практическото прилагане на поставяните цели.

Най-четени