Опаковането - мисия възможна 02.06 | 15:09

Сложете край на кошмарното опаковане и чуденето кое е излишно

От Елена Кирилова

Времето на летните почивки и ваканции настъпва. Идва и кошмарният момент, в който осъзнавате, че ще взели толкова багаж, че дори не можете да го носите, нито пък да отговорите на изискванията на летищата. В тази връзка Huffington Post предлага няколко полезни съвета как да олекотите багажа си, без да се лишите от нещо важно.

Измерете чантата си

Първото и най-важно условие, ако искате да си спестите допълнителни такси на летището, е да съобразите размера на чантата, с която ще пътувате. За целта проверете на сайта на авиокомпанията какви са изискванията за размера на багажа, а след това измерете внимателно сака си. Така няма да има неприятни изненади в последния момент, защото единственото, което може да олекне в подобна ситуация, е портфейлът ви.

Направете си списък

Колкото и досадно да ви звучи, списъкът е най-добрият начин да прецените кое ви е наистина нужно и кое не. Напишете точно колко блузи, панталони и обувки са ви нужни, като имате предвид сезона и дестинацията. Не си позволявайте да взимате повече дрехи от броя на дните. И не забравяйте да не се поддавате на желанието в последния момент да сложите още някоя блузка в сака.

Подберете дрехите според повода

Ако пътувате по работа, подберете дрехи с по-неутрални цветове - бяло, черно и кафяво. Заложете на ризи, панталони и сака. Дрехите за свободно време трябва да са значително по-малко. Можете да си позволите цветни и забавни дрехи, в случай, че сте тръгнали на почивка и не искате да се ангажирате по никакъв начин. Тогава просто забравете за ризите.

Опаковайте по-рано

Не оставяйте всичко за последния момент. Съберете багажа поне един ден преди заминаването. Това ще ви даде време да помислите кое ви трябва наистина и кое не. Освен това ще имате достатъчно часове, за да решите, че със сигурност няма да ви е нужен втори бански и трети чифт обувки. Ранното опаковане ще ви даде и спокойствието, че не сте забравили нищо.

Минимум място

За да съберете повече багаж, използвайте торби, които се компресират и изтеглят излишния въздух. Това е чудесен вариант, ако се отправяте на дълго пътешествие. За да спестите място, можете да напъхате дребни неща като чорапи и колани в обувките и в кутиите.

Водещи

Най-четени