От туристическия бранш настояват да се насърчи ваксинирането с ваучери 15.06 | 11:40

Това не са пари на ръка, които ще насърчат един инфлационен процес, а средства, които ще повишат потреблението", посочи експерт

От iNews.bg

"В момента сме в задънена улица. На 15 юни – шест месеца след като започнаха да пристигат редовно ваксини – ние сме на последно място в Европа по брой ваксинирани. Не повече от 10 процента от българите са ваксинирани. Ние предлагаме туризмът да бъде инструмент за постигане на две много важни цели. Първата е здравната превенция, тъй като очевидно ваксината е безалтернативна при преодоляване на COVID-19".

Това заяви в студиото на "Здравей, България” д-р Полина Карастоянова от Националния борд по туризъм по повод предложението на всички ваксинирани да се предложи ваучер от 50 лева за хотел или ресторант.

По думите й предложението за този тип ваучер е начин да се говори за този процес по един приятен начин. "Именно това е и целта на този вид подпомагане. Това не са пари на ръка, които ще насърчат един инфлационен процес, а средства, които ще повишат потреблението", посочи тя.

Водещи

Най-четени