Откриха зимния сезон в Пловдив с 500 руски туристи 27.12 | 16:16

Мераклиите за зимни спортове бяха посрещнати по стара българска традиция

От Ивелина Георгиева

Първите руски туристи за сезона пристигнаха днес на Летище Пловдив. Около 500 руски туристи кацнаха днес на пловдивската аерогара с първите за сезона полети от Москва.

С трите полета от Москва започна зимната чартърна програма на летище "Пловдив".

Мераклиите за зимни спортове бяха посрещнати по стара българска традиция с пита хляб и народни танци от ансамбъл Тракия.

Полетите се изпълняват от две авиокомпании, като на този етап всички са максимално заети, съобщи директорът на летището Иван Карнабитов, пише БТА.

Чартърната програма на пловдивската аерогара ще приключи на 28 март, като полетите на двете компании са два пъти седмично, а в пика на сезона - и по три.

В неделя започват и чартърните полети от Белфаст, които през миналия сезон не бяха изпълнявани, каза Карнабитов.

Ръководството на пловдивското летище очаква през следващия месец потвърждение за линията "Копенхаген-Пловдив", която ще работи в продължение на два и половина месеца.

По думите на Карнабитов тенденцията от последните две-три години, е че основните групи туристи са от Русия, следвани от ирландци и датчани. През тази година руските авиокомпании смениха типа самолети, за да увеличат местата, допълни директорът на пловдивското летище.

Водещи

Най-четени