Отчитат спад на туристите с 13,7% 04.09 | 16:45

От iNews.bg

Спад от 13,7% на туристите по Южното Черноморие този сезон отчитат от  Регионалната туристическа камара в Бургас.
Най-голям е отливът на туристи от Германия - с близо 50%, а с 25 на сто е спадът на руски туристи, допълва БНР.
"395 000 чуждестранни туристи са посетили Южното Черноморие в пиковият месец август. Въпреки това отново е отбелязан спад с 25 на сто в сравнение с миналата година. От регионалната туристическа камара отчитат като грешка намалените цени на туристическите пакети в разгара на сезона", каза председателят на браншовата организация Иван Иванов. "Намалените валутни цени на туристическите пакети доведе до пренасочване на ниско платената туристическа публика - от нашите конкуренти към дестинация България", поясни той.
От браншовата организация предупреждават, че, ако не се подобри търговската политика към отделните туристически пазари, следващият туристически сезон ще бъде още по-слаб.
"Кои са най-тревожните тенденции - масово неподписаните договори по фирми за сезон 2020. Изводът е само един. Ако държавата не се заеме конкретно с проблемите на туризма, тъй като министерството се занимава само с плажовете, ние отново ще бъдем поставени в изключително сложна ситуация за 2020 година", допълни Иванов.

Водещи

Най-четени