Пет места, които да посетите в Исландия 18.06 | 13:24

Не пропускайте приказните кътчета, които тази страна може да ви предложи

От Елена Кирилова

Ако сте от хората, които никак не обичат летните горещини, Исландия е чудесна дестинация за ваканцията ви в топлите месеци. Проблемът е, че там има толкова много неща за разглеждане и правене, че в един момент ще се чудите откъде да започнете.

Ето пет интересни предложения от The Huffington Post, които ще ви помогнат по-лесно да планирате престоя си в Исландия.

1. Водопадът Гълфос

Гълфос, наричан още Златният водопад, бързо ще се превърне в любимото ви място в страната. Той се намира на няколко часа път от столицата Рейкявик и е един от най-красивите водопади в света. От магистралата той не изглежда нищо особено и туристите често се чудят има ли смисъл да ходят, но отблизо гледката е неповторима. След като тръгнете от посетителския център пред вас ще се открие първо мъглата, а след това постепенно ще станете свидетели на това водно чудо. Ще бъдете впечатлени от това колко близо можете да минете до него. Все пак се пригответе добре и си носете дебели дрехи, защото там може да е доста студено. Не е лошо да си приготвите и нещо водоустойчиво.

2. Националният парк Пингвелир

Националният парк Пингвелир е смятан за много важен от исланския народ, защото това е първият национален парк в страната. Той е и мястото, на което можете да видите континенталния фрейф между плочите на Северна Америка и Евразия. Най-добрият избор, който можете да направите, е да пътувате с кола, защото гледките по пътя са невероятни. Пингвелир е и дом на първия парламент на Исландия. Целият парк е определен от ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство и определено си струва времето.

3. Глетчерът Лангьокул

Тази забележителност се намира в средата на Исландия и ще ви се наложи да минете през доста криволичещи планински пътища, за да я стигнете. Най-интересното е, че спокойното можете да карате с джип върху самия ледник, стига времето и температурите да го позволяват. Пригответе се за снежно и ветровито време, защото може да се окажете изненадани. На мястото имате възможност да се състезавате с шейни с кучета.

4. Южният бряг

Южният брях бързо може да се превърне в любимото ви място в Исландия, тъй като изобилства от красиви природни гледки. Понякога пейзажът може да изглежда наистина призрачен, а вие да имате чувството, че шофирате върху Луната. Най-хубавото място, което можете да видите по пътя, е Керид, страхотно вулканично езеро кратер. За да не го пропуснете, следете внимателно картата си. Докато карате по южното крайбрежие ще видите и много коне.

5. Синята лагуна

Световно известната Синя лагуна е станала един от туристическите символи на Исландия. В действителност много туристи просто преминават през страната на път за Европа, но не пропускат тази забележителност, която се намира точно до летището Кефлавик. Цената на билета е около 50 долара, но високата цена не бива да ви спира да разгледате. Изворите са великолепни и едва ли някой може да спори с това. Все пак не се ограничавайте с разглеждането само на това място, защото Исландия може да ви предложи повече, отколкото предполагате.

Водещи

Най-четени