Печеш се на плажа, а радиоточката ти пее 19.06 | 16:16

Позабравената техника ще бъде използвана за различни съобщения, които касаят летовниците и най-вече при издирването на изгубени деца

От Кремена Бедерева

Радиоточка ще огласява Северния плаж в Бургас. Идеята е на концесионера на ивицата Атанас Атанасов, а уредбите ще бъдат монтирани до края на седмицата.

Позабравената техника ще бъде използвана за различни съобщения, които касаят летовниците, и най-вече при издирването на изгубени деца. Високоговорителите ще бъдат монтирани върху специални пилони с височина три метра, за да се чуват по целия плаж, съобщава в. "Стандарт".

"Системата за аудиоизвестяване действително е позабравена напоследък, но е изключително полезна. Затова решихме да инвестираме и да възродим добрата стара практика, както обещахме преди началото на сезона", коментира наемателят Атанас Атанасов.

По радиоуредбата през деня ще звучи музика, а на всеки кръгъл час говорител ще съобщава какво е вълнението на морето, температурата на водата и флаговата сигнализация.

"Ще можем да известяваме регулярно, когато влизането в морето е забранено. Това е изключително важно, за да напомняме на туристите, когато къпането е опасно. Системата ще бъде много ефикасна и когато имаме случаи на изгубени деца, които през последните години определено зачестиха. Ще можем да даваме описание как изглежда детето, с какво е облечено и в кой район на ивицата се е загубило. Така откриването ще става много по-бързо и лесно", коментираха спасители.

Водещи

Най-четени