Плажове в Приморско и „Св. Св. Константин и Елена“ за 15 години на концесия 20.06 | 16:41

Процедурата за „Ривиера“ обаче се прекратява, тъй като офертите не покриват изискванията

От iNews.bg

Правителството определи концесионерите на морските плажове "Приморско-централен", община Приморско и "Св. Св. Константин и Елена - голям плаж" , община Варна. Концесионерите са определени след проведени конкурси и ще стопанисват плажовете за срок от 15 години.

За концесионер на плаж "Приморско-централен" е определен "СОФ ПРОЕКТ ИНЖЕНЕРИНГ" ЕООД. Той ще предлага цена на чадър и на шезлонг от по 1 лв. в платената зоната на плажа. Плажът "Св. Св. Константин и Елена - голям плаж" ще се стопанисва от "Свети Свети Константин и Елена Холдинг" АД. Цената за ползване на чадър и шезлонг е от по 10 лв.

Размерът на концесионните плащания за всяка календарна година от срока на концесиите е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното плащане за морските плажове, както и предложените от концесионерите размери на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане.

Прекратява се процедурата по предоставяне на концесия за услуга за морски плаж "Ривиера", община Варна, поради липса на оферта, чието съдържание да отговаря на изискванията, определени с документация за концесията. При изпълнение на законовите изисквания и в срок, Министерството на туризма ще възстанови депозитите и ще върне гаранциите за участие в конкурса на участниците.

Водещи

Най-четени