Планират изцяло нов закон за туризма 13.02 | 16:59

Инициативата е на партия „Продължаваме промяната“

От iNews

Нов закон за туризма ще стимулира обединяването на многобройните браншови организации в сектора и ще подпомага работата на националните курорти. Това заяви за БНР председателят на парламентарната комисия по туризъм Илин Димитров.

Инициативата е на партия "Продължаваме промяната" и законът ще се работи съвместно с туристическия бранш, даже се бърза, каза председателят на парламентарната комисия по туризъм Илин Димитров.

"Старият е кърпен извънредно много и е много проблемен. Той е толкова пъти поправян и толкова много проблеми има по него, че по-добре е да започнем от нулата, за да изградим нов."

Сформирани са работни групи, които ще започнат работа от следващия месец.

"Ще се опитаме да обвържем приходите на национално ниво с приходите за реклама. Третото нещо, което искаме да направим, е да променим начина, по който се категоризират обектите, защото на това също трябва да се наблегне. Ще се опитаме да засегнем визови политики, да видим как можем да предпазим коректните данъкоплатци, туристическа полиция да бъде създадена. И в закона ще бъде заложена и част за националните курорти, която да бъде така написана, че да работи за националните курорти, а не да усложнява дейността им вътре."

 

Водещи