Пловдив зае 6-та позиция в най-търсените дестинации за 2015г. 01.11 | 16:17

Туристическа компания обяви 10-те града, които трябва да посетите догодина

От Пламена Вълчева

Туристическа компания публикува списък съв своите най-добри предложения за пътуване, включително и местата, които е задължително да се посетят идната 2015 година. Според фирмата Lonely Planet тези 10 дестинации ще бъдат най-вървежни другата година, пише Huffington Post.

 "Lonely Planet" е най-успешният в света издател на пътеводители. Наравно с градове като Вашингтон, Милано и Торонто намира място и българската гордост град Пловдив. Градът под тепетата е на 6-та позиция в градовете, които сайтът препоръчва да се посетят през идната 2015 година. 

Ето ги и 10-те града, които си заслужава да се посетят догодина: 

1. Вашингтон

Вашингтон е един от градовете в света, който привлича туристи с много музеи и паметници. През 2015 г. се навършват 150-годишнината от убийството на Ейбрахам Линкълн, много артефакти, включително известната глава на 16-ти президент на САЩ и пистолета, изстрелял смъртоносния куршум, ще бъдат на показ. Освен това врати отваря и Националният музей на афро-американската история и култура. Това ще бъде единственият национален музей на Америка, посветен на афро-американската култура. 

1426259

2. Ел Шалтен, малко планинско селце в провинция Санта Круз, Аржентина 

Този малък град привлича турист от цял свят с изключително красивата си природа. Над града се издигат назъбените върхове Монте Фицрой (3405 м) и Серо Торе (3102 м), а част от него са 726 927 хектара девствени глетчери, върхове, езера, гори и водопади, които попадат в Националния парк Лос Гласиарес. През 2015 г. градът празнува своя 30-и рожден ден. 

1426266

3. Милано, Италия

Милано си е Милано - град, който трябва да се посети. Като модна столица Милано ще бъде домакин на Експо 2015 от месец май до октомври. Ето защо ще бъде предпочитана дестинация за всички привърженици на модата. Мястото на провеждане на експото ще е с площ 1.1 млн. кв. м и всичко ще бъде организирано като класически римски град.

1426257

4. Зермат е комуна в района на Висп, в немско-говорящата част на кантона Вале в Швейцария

Алпинисти, планинари и ски почитатели се любуват на връх Матерхорн, който се издига над Зермат. През 2015 г. този курорт отбелязва 150-ата годишнина от първото изкчаване на върха. Едуард Уимпър и неговият екип изкачват високия 4 478 метра Матерхорн на 14 юли 1865 г. Четирима от тях обаче намират смъртта си при спускането. Величествен и плашещ, въргът винаги е представлявал интерес за много планинари. 

1426261

5. Валета, Малта

Град Валета бе обновен с представянето на новия вход към града на Ренцо Пиано. Сградите датиращи от 17 век са красиво разположени по симетричните улици на града. Това, което прави градът привлекателна дестинация е подредбата на стари и нови сгради, чийто контраст само прави новите допълнение още по-впечатляващи. През 2015 г. Валета ще отбележи 450 години от Голямата обсада, като кулминацията ще бъде на Деня на победата - 8 септември.

1426263

6. Пловдив, България

Според официалните данни, Пловдив е една от най-предпочитаните туристически дестинации в България. Сайтът определя градът под тепетата като желана дестинация заради красиво поддържания Стар Град, нощния живот и историята на Пловдив. През последното деветмесечие на тази година се отчита увеличение на туристите с 10% на фона на кризата на сектора в страната.

1426258

7. Салисбъри, Великобритания

Туристите често гледат на Салисбъри като на кратка спирка по пътя към Стоунхендж. Следващата година обаче ще бъде годината, в която посетители ще се разхождат из този типично английски град, който ще отпразнива 800-ата годишнина на най-голямото си съкровище - Великата харта на свободите. Като дом на най-добре запазеното копие от нея, Катедралата на Салисбъри ще бъде в центъра на празненствата.

1426265

8. Виена, Австрия

През 1865 г. император Франз Йосиф започва своето забележително архитектурно постижение - Рингщрасе. Там са концентрирани множество забележителности - от Кметството на Виена до Националната опера. 150 години по-късно поредица специални събития и изложения засилват празничното усещане. През 2015 г. във Виена ще се проведе и конкурса Евровизия.

1426260

9. Ченай, Индия

На този индийски град отдавна се гледа като на мост към останалите части от страната. С откриването на железопътната линия Chennai Metro Rail столицата на Южна Индия планира да се популяризира още повече. Бързите и чести климатизирани влакове ще трансформират изживяванията около посещението на този влажен метрополис. В Ченай има доста неща, които могат да се видят като храмове, музеи, укрепления от британско време, плаж, дълъг 3 км, и втората най-голяма филмова индустрия в Индия - Боливуд.

1426264

10. Торонто, Канада

Този мултикултурен мегаполис обещава да бъде особено оживен през 2015 г. Около 250 000 посетители се очаква да посетят града за Панамериканските игри. Публичните проекти напредват, като между тях е и смесената въздушна и железопътна линия Union Pearson Express, която ще превозва пътници от летището в Торонто до центъра на града за 25 минути.

1426262

Водещи

Най-четени