Повече полицаи ще пазят реда в Банско 12.01 | 11:20

Преди няколко дни в курорта е задържана румънка, посегнала на полицай

От Кремена Бедерева

Допълнителни полицейски екипи се грижат за реда и спокойствието на туристите в Банско, каза главен инспектор Валери Вълчев, началник на Районното управление на полицията в курортния град, цитиран от БТА.

По повод на възникналия проблем с румънска гражданка, позволила си да посегне на полицейски служител - на 7 януари, началникът на полицейското управление каза, че тя е задържана със заповед за 24 часа, уведомен е дежурен прокурор, съставен й е акт по Указа за борба с дребното хулиганство.

С решение на Районен съд - Разлог, на румънката е наложено административно наказание - глоба в размер на 500 лева. В съдебната зала тя е изразира съжаление за постъпката си и се е извинила на полицейския служител. Според главен инспектор Валери Вълчев този случай е потвърдил, че присъствието на румънски полицаи в курорта Банско, които работят в съвместни екипи с български, оказва положително влияние, защото се улеснява комуникацията.

Банско в момента се радва на хубав сняг и много туристи, коментира още той. Проблеми има почти ежедневно, но не са сериозни. Оказваме бързо помощ на тези, които са пострадали или взимаме отношение към извършители на закононарушения и престъпления.

Имаше грабеж на норвежка гражданка, който разкрихме за един ден, въпреки че самото заявяване на грабежа беше шест часа след извършването на посегателството, допълни началникът на полицейското управление в Банско.

Водещи

Най-четени