Представиха туристическото приложение I love Bulgaria 01.11 | 13:30

В него са включени забележителности, заведения и съпътстващи услуги

От iNews.bg

Министърът на туризма Николина Ангелкова представи единната платформа с мобилно приложение I love Bulgaria, която обединява всички елементи на туристическия сектор – забележителности, места за настаняване, заведения и съпътстващи услуги.
В нея са включени и 100-те национални туристически обекта. Със сканиране на QR код на всеки от тях, освен информация, ще се предоставя и визуализация на 3D изображението му. Предстои в платформата за бъде интегрирана и информация от СТПД "Академик" към Русенския университет. Народният представител от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев и министърът на туризма посетиха днес Русенския университет, където участваха в кръгла маса на тема: "Ролята на Русенския университет за развитие на иновациите в туризма". Министърът и ректорът на Русенския университет подписаха рамков договор за сътрудничество, в който водещ акцент е разработването и използването на съвременни технологии за визуализация на рекламата в туризма.
Резултат от това партньорство ще бъде участието на русенски студенти в първия дигитален корнер на българския щанд на световното туристическо изложение WTM в Лондон през ноември. Чрез реализацията на съвместния проект на място ще бъдат създавани и предлагани на посетителите 3D сувенири за български туристически забележителности и атракции. Сред тях са дунавските крепости, Рилският манастир, Ивановските скални църкви и много други.


Водещи

Най-четени