Примамват чужденците по родните курорти с несъществуващи намаления 08.04 | 13:04

Британските медии твърдят, че у нас става все по-евтино

От iNews.bg

Британските туристически фирми пробват да зарибяват клиенти на гърба на родния бизнес. В пресата на Острова е публикуван материал за това как тази година лятната почивка за англичаните ще излиза доста по-евтино от предишния сезон. 

Сред посочените дестинации, които са като евтин рай за туристите, е България и по-точно - Слънчев бряг. В материала се посочва, че вечерята за двама в родния курорт е поевтиняла с 5 паунда (около 12 лв.). От публикацията читателят остава с впечатлението, че като цяло почивката у нас е по-евтина. 

iNews реши да провери колко се поевтинели ваканциите за чужденците у нас. Оказа се, че всъщност почивките са скочили този сезон с 1-2 евро.

"Въпреки че ни убеждават, че трябва да смъкнем цените, ние нямаме намерение пакетите ни да поевтиняват", коментира хотелиерът Веселин Налбантов. Той добави, че в зависимост от националността и фирмата, с която пристигат туристите, цените за почивка са различни. 

Кампанията за "промотирането" от българското Черноморие вероятно е подета от британските туроператори, които разчитат, че ще привлекат клиенти с новината за падащите цени по курортите.  

Миналата година българските курорти станаха много популярни в другите европейски страни. Британски и германски медии направиха редица материали за това, че родното Черноморие се превръща в алкохолна дестинация. В тях се описваше как спиртните напитки у нас са толкова евтини, че задръжките и дрехите на чуждите младежи падат. 

Налбантов коментира и пристигането на израелски туристи у нас, които бяха посрещнати със засилени мерки за сигурност заради атентата в Сарафово. Хотелиерът заяви, че по самите хотели няма да има засилена охрана.

"Ние по принцип имаме охрана и пазим всичките си гости, но няма да има допълнителни мерки заради туристите от Израел", заяви той. Налбантов заяви, че мерките засягали посрещането на  гостите и тяхното транспортиране до курорта. 

Водещи

Най-четени