Пълната забрана за свободно къмпингуване на плажа може да отпадне? 01.03 | 14:02

Заради протестите парламентът отложи гласуването на спорните поправки

От Ростислава Иванова

Парламентът отложи разглеждането на промяната в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, която предвиждакрайна забрана за къмпингуването и паркирането на 100 метра от морските плажове и драстични глоби – до 10 000 лв. за нарушителите.

Най-вероятно на народните представители ще бъда дадена почивка в днешното извънредно заседание, за да може да се срещнат с протестиращите граждани, които са притеснени от забраната, съобщи БНР.

Ето и мнения на протестиращите пред парламента:

"Може би ще падне текстът за забрана на нощуването, което ще произведе точно това, че единствените хора, които ще бъдат разкарани от Черноморието са тези, които протестират срещу незаконните строежи, без да има пълна защита на местностите от строежи".

"В Хърватска дивото къмпингуване е забранено. Ако ти само пребиваваш на плажа и след теб не оставят никакви следи, полицията си затваря очите. В Испания един единствен път е идвала полиция. Помолиха, тъй като палатката се вижда от пътя, да я преместим на друго място или да отидем на къмпинг".

 

"Туристическото лице не може да къмпингува на плажа. Нали разбирате парадокса? Как може юридическо лице да къмпингува и да спи на плажа. Нещата са наистина жестоко недомислени. Аз нямам нищо против да приемат това нещо и да бъде аршинът един за всички. Бутат абсолютно всички хотели на сто метра и от там нататък аз обещавам, че ще ходя на море в Гърция".

Водещи

Най-четени