Пътешествия с аромат на кафе - Част I 30.10 | 07:09

Да се разходим с чаша кафе в ръка из някои от най-красивите градове в света

От Елена Кирилова

Томас Джеферсън беше казал, че "кафето е любимата напитка на цивилизования свят”. И не е бил много далеч от истината. Кофеиновата напитка е обичана по цялото земно кълбо, не само заради факта, че стимулира производителността, но и заради неповторимия й вкус и аромат.

За да се превърне едно място в истински град на кафето, е нужно много повече от обикновени кафенета. Ако и вие като нас сте любители на тази напитка и смятате, че консумирането й ви носи истински приятно преживяване, може би трябва да се разходим заедно из местата, станали емблематични, като своеобразни столици на кафето. Грабвайте чашата и да тръгваме!

Истанбул, Турция

Според Huffington Post Турция е позната като място, което може да ви предложи истинско черно кафе, направено на пясък. Истанбул се е превърнал в един от градовете, които са вдъхновили други места по света да се включат в списъка със задължителни за любителите на кафето дестинации. Богатото, ароматно турско кафе се пече, а след това се смила изключително ситно. Кафените зърна се варят във вода и евентуално захар, а след това тази страхотна течност се излива с малка чаша. Често турците не използват цедка, така че на дъното на чашата им да остане утайката на кафето.

02977a63-190e-ebaf-6c74-13de4f81bf6eПариж, Франция

Някои кафе пуристи се оплакват, че Париж не е нищо особено, тъй като кафето там е прекалено препечено, а машините масово са с ниско качество. Въпреки тези обвинения френската столица се откроява на световната карта като мястото с най-красивите и романтични кафенета. Мнозина свързват града с Айфеловата кула и множеството забележителности, докато за други копнеят за онзи Париж с димящите чаши кафе и красивите маси, окъпани от слънчеви лъчи.

Тел Авив, Израел

Крайбрежният израелски град предлага богато меню от айс кафе през лятото и горещи напитки от кафе през зимата. Но имайте предвид, че израелското горещо кафе наподобява по-скоро турското, отколкото американското. Това означава, че е по-тъмно, с по-интензивен и богат вкус. Каквото и да изберете, със сигурност ще се влюбите във вълшебното кафе на този град.

Кайлуа Кона, Биг Айлънд, Хавай

Тихоокеанският архипелаг е известен с нещо повече от неземната си красота. Кафето там е едно от най-вкусните в света, но е и сред най-скъпите. Метеорологичните условия създават идеален климат за отглеждане на кафе. Там можете да опитате истинска Арабика и да обиколите истински насаждения на кафе.

Сиатъл, Вашингтон

За меломаните Сиатъл е родното място на гръндж музиката, но за други това е местенце, което разполага с едно от най-доброто кафе в света. Именно там е родена и веригата Starbucks. Зелената русалка от логото на компанията не е единствената причина Изумруденият град да е смятан за уникален. Той е осеян с множество инди кафенета, които носят собствена атмосфера. Сиатъл е градът с най-много кафенета спрямо броя жители на цялата Земя.

Водещи

Най-четени