Развиваме поклоннически туризъм във Велико Търново 08.04 | 13:48

Одобрен проект предвижда и създаване на нови туристически маршрути

От Таня Георгиева

Създаването на ново туристически маршрути и развитие на поклоннически туризъм предвижда одобреният проект "Пътят на водата", който ще бъде осъществен от Стопанския факултет на ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" в партньорство с румънското екологично сдружение "Нов алианс".

Два манастира в региона на Велико Търново са готови да предложат леглова база за целта.

Това стана ясно по време на провежданото в града международно туристическо изложение "Културен туризъм 2011”.

Цялото име на идеята е "Пътят на водата - природни и културно-познавателни маршрути за устойчив туризъм (Зелените коридори в еврорегион Долен Дунав - от концепция към практика)".

Проектът е с продължителност от 18 месеца и е на обща стойност 604 110 евро. Парите са осигурени по ос "Икономическо и социално развитие" към Европейския фонд за регионално развитие.

Основните цели са да бъде насърчено сътрудничеството в сферата на туризма, създаването на трансгранични мрежи за реклама, повишаване на гражданската активност и капацитета на бизнеса, както и подобряване на трансграничния обмен на информация.

Ще бъде създаден Център за предприемачество и мениджмънт в туризма, както и десет нови маршрута, някои от които покрай Павликени, Свищов и Полски Тръмбеш.

Водещи

Най-четени