Раздават Балканските СПА-награди в Кюстендил 17.08 | 15:19

За престижните награди ще се състезават представители на 6 балкански държави

От Кремена Бедерева

За трета поредна година ще бъдат раздадени "СПА наградите", като за първи път те са и за Балканите.

На 31 август в Художествената галерия "Владимир Димитров–Майстора", в Кюстендил ще се проведе официалната церемония по връчването на Балканските СПА награди. Събитието се организира от Организация "СПА номинации”, Атлантическия клуб в България и Община Кюстендил.

Тазгодишните "СПА награди" за Балканите се провеждат с медийното партньорство на iNews.

Инициативата е подкрепена от браншови организации, кметове на населени места и неправителствени организации пряко ангажирани с развитието на туризма, съобщават организаторите.

За престижните награди ще се състезават представители на 6 балкански държави – Турция, Гърция, Македония, Румъния, Сърбия и България. От общо 68 кандидати международното жури допусна до финал 35 участника разпределени по пет в съответната категория:

- СПА дестинация на Балканите;

- СПА хотел на Балканите;

- СПА център на Балканите;

- СПА продукт на Балканите;

- СПА мениджър на Балканите;

- Фирма за изграждане и оборудване на СПА.

Очаква се особено оспорвана да е борбата в категориите "СПА дестинация", където се състезават топ дестинациите на Балканите Ковасна–Румъния, Берово-Македония, Белек–Турция, Вранечка баня-Сърбия и Хисар-България.

Не по-малка ще е конкуренцията и в категория "СПА хотел". Там кандидатите са само 5 звезди хотели, отговарящи на всички световни изисквания за СПА и намиращи се в СПА региони с термални извори.

Официалната церемония ще бъде под патронажа на Петър Паунов, кмет на Кюстендил, една от най-очарователните СПА дестинации в България. Като специални гости са поканени представители на организаторите на световните СПА награди, браншови организации, кметове на населени места и медии.

Специален гост на събитието ще бъде и президентът на Атлантическия клуб в България Соломон Паси. Церемонията ще бъде отразена и от няколко балкански медии. На нея са поканени посланици и дипломати от балканските държави.

Водещи на тържествената вечер ще бъдат Емил Кирилов и очарователната топ модел Славена Вътова, която неотдавна донесе на България титлата "Мис Интернешънъл Туризъм 2012".



Водещи

Най-четени