Резерватът "Сребърна" - един от 11-те символа на Силистра 16.11 | 13:28

Млади хора определиха 11 символа на девеватнайсетвековна Силистра, които могат да привлекат туристи

От Кремена Бедерева

Млади хора определиха 11 символа на девеватнайсетвековна Силистра, които могат да привлекат туристи. По линия на проект "Силистра в символи" на неформалната група "Новите млади" бе направена анкета сред 300 граждани, съобщава БТА.

Най-много са участвалите в анкетата млади хора между 15 и 25 години - 47 на сто. Сред символите са запазената турска крепост "Меджиди табия", чийто район е място за отдих, паметникът на Трийсет и първи силистренски полк (Железния), река Дунав и резерватът "Сребърна", над сто и трийсетгодишният дунавски парк на града, римската гробница, художествената галерия, паметни знаци и паметници в града.

Според 72 на сто от анкетираните най-подходящият начин да се популяризира Силистренската община е по електронен път. Около 82 на сто от анкетираните са изразили желание лично да участват.

Предвижда се да бъдат отпечатани пощенски картички и да се създаде сайт. Подготвената за днес пътуваща фотографска изложба "Силистра в символи" е допълнителна възможност за представяне на забележителностите на града пред по-широка публика.

Водещи

Най-четени