Рекорден брой туристи са посетили Париж от началото на годината 25.08 | 15:51

Данните са за първото полугодие и са повече от отлични

От Ивайло Ачев

През тази година Париж е привлякъл рекорден брой туристи, твърдят представители на Дирекцията по туризма към парижките общински власти, пише АФП.

През първата половина на тази година броят на туристите, посетили френската столица, е с 3,5% по-голям на годишна база. Общо 7,6 млн. туристи са видели забележителностите на Париж, казва Пол Рол, управител на Парижката дирекция по туризма.

Интересен факт е, че въпреки кризата броят на американските туристи се е увеличил с 4%. Общо 600 хил. американци са видели Париж от началото на годината до края на юни месец.

Приходите за парижките хотели от нощувки са се увеличили с 11,6%. Средно от една нощувка през периода януари-юни хотелите във френската столица са печелили 127,60 евро. Отделно средната цена за нощувка се е увеличила със 7,8% до 158,40 евро.

78% от легловата база в Париж е била заета през първото полугодие. Това е най-добрият резултат от едно десетилетие насам.

Според Пол Рол през тази година ще има ръст на броя на туристите в Париж от около 3% т.е. през второто полугодие може да се очаква лек спад.

Най-четени