Рекорден награден фонд на Витоша Летен Фест 2018 18.07 | 10:03

Желаещите могат да се включат в състезанията по планинско колоездене и бягане, както и в туристически поход

От iNews.bg

Рекорден награден фонд са подготвили организаторите от Столична община и София – Европейска столица на спорта за участниците в четвъртото издание на Витоша Летен фест. Събитието е тази неделя от 11:00 ч. на поляната пред хижа Момина скала, където по традиция се събират хиляди любители на планината, чистия въздух и активния начин на живот през празничните дни. Спортният празник включва състезания, забавна програма, песни, демонстрации и танци, за зрителите са предвидени сцени с възможности за много игри, забавления, томболи и награди. Тази година се предвиждат надпревари по бързо разпъване на палатка и теглене на въже, а като допълнителна емоция децата ще могат да ползват безплатно опънатия над Боянската река алпийски тролей, осигурен от "Мачирски спорт".

Както винаги участниците са освободени от стартови такси, а органицзаторите отново са предвидили безплатен транспорт, рейсовете тръгват от нац. стадион "Васил Левски" в 8.00 ч., а за извозване на велосипедите ще има специален автобус.

ДИСЦИПЛИНИ:

- Състезание по планинско бягане – старт в 11.00 ч. по 14 км трасе "Кумата"

- Състезание по планинско колоездене - старт в 11.15 ч. по 7/21 км (една/три обиколки) трасе "Копитото"

- Туристически поход – начало 11.25 ч. по 3.5 км трасе "Обичам Витоша" около 2 часа

ВЪЗРАСТОВИ ГРУПИ:

За бягане и колоездене: юноши и девойки (16-18 г.), мъже и жени (19-40 г.); ветерани мъже и жени (40+);

За похода: Без ограничения

ТРАСЕ:

По предложен от организаторите маршрут за различните дисциплини по спортове.

ПОДКРЕПИТЕЛНИ ПУНКТОВЕ:

Ще има два подкрепителни пункта – един по трасето за колоездене и един по маршрута на бягането – хижа Еделвайс.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ:

Всички участници се състезават по свое желание и на собствена отговорност, за което попълват декларация при регистрацията. Участниците се задължават да се движат по маркировката и да спазват Закона за движение по пътищата, преди, по време и след състезанието. Състезателите да носят лични карти или ученически книжки и да бъдат екипирани с необходимата екипировка – участниците в състезанието по колоездене крос–кънтри е задължително да са с каски и е препоръчително да са с очила, ръкавици и наколенки. Препоръчително е да си направят предварително застраховки.

СТАРТОВА ТАКСА:

Участниците са освободени от стартови такси.

КЛАСИРАНЕ И НАГРАДИ:

Класиралите се на първите три места в дисциплините планинско колоездене и планинско бягане ще получат медали плюс материални награди и ще си разделят награден фонд от 5400 лева, разпределен както следва: за мъже и жени - по 400 лв. за шампионите, по 250 лв. за вицешампионите и по 150 лв. за спечелилите бронз; за юноши и девойки и за ветерани мъже и жени – по 150 лв. за шампионите, по 100 лв. за вицешампионите и по 50 лв. за наредилите се на трето място. Всеки участник в бягането и колоезденето ще получи подарък дъждобран. Участниците в туристическия поход ще получат сувенир на събитието.

НАГРАЖДАВАНЕ НА ПРИЗьОРИТЕ:

13.00 часа в зоната на старт/финала.

ТРАНСПОРТ:

На желаещите да се включат в събитието ще бъде осигурен обществен транспорт от София: тръгване в 8:00 ч. от Национален стадион "Васил Левски (паркинга пред централния вход, там автобусите ще са означени с табели на събитието) до м. Златните мостове - и обратно след приключване на събитието тръгване от Златни мостове в 14.30 часа. За колоездачите ще бъде осигурен транспорт за извозване на байковете от нац. стадион "Васил Левски". Личните автомобили този ден ще бъдат паркирани край Златните мостове.

ЗАПИСВАНИЯ И РЕГИСТРАЦИИ:

На https://racetimingbg.com/portfolio/vitosha-summer-fest/ и в деня на Феста – на обособените пунктове по дисциплини от 9:00 до 10:50 ч. пред х. Момина скала.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

на www.sofia2018.bg, в специалната Facebook страница на събитието и на contact@sofia2018.bg.

Водещи

Най-четени