Рекордно ниски цени на круизите в Европа 17.06 | 15:17

Круизите са с 50% по-евтини в сравнение с последните няколко години

От Елена Кирилова

Цените на круизите в Европа са спаднали до най-ниското ниво в сравнение с последните години, съобщава вестник Telegraph.

Това се дължи на слабите продажби, които принуждават туроператорите да смъкват цените с до 50 на сто.

"Никога не съм виждал подобно ценообразуване – не и за юли и август. Хората трябва да се възползват от добрите оферти, докато могат, защото икономиката се стабилизира и през следващата година цените няма да са такива", коментира Фил Нютал, управляващ директор на Cruise Village.

В момента туроператорът Royal Carribean предлагат едноседмични средиземноморски круизи през юли на цена от 457 евро, като предлагат и промоционални самолетни билети за връщане на стойност 113 евро.

В допълнение към сложната икономическа обстановка, круизните компании обвиняват за разочароващите продажби все по-късните резервации.

Изследване на Ideal Cruising показва, че в сравнение със същия период миналата година късните резервации са нараснали с една трета. Една четвърт от настоящите круизи са продадени в рамките на последните три седмици преди заминаването.

Последните размирици в Северна Африка и Близкия Изток също допринесоха за спада в продажбите.

Според Джон Диъринг, директор на консултантската компания GP Wild International, поради протестите и въстанията в тези райони има значителен спад в броя на американците, които идват на круизи в Европа.

Ситуацията се усложни и от решението на американските круизни линии да пуснат повече кораби в Европа това лято, което остави множество места непопълнени.

Водещи

Най-четени