Ремонтират парка с най-топлия извор на Балканите 18.08 | 12:15

В парка при "Гейзера" в Сапарева баня минералния извор е с температура на водата от 103 градуса

От Кремена Бедерева

Реконструкция на парк "Гейзера" в Сапарева баня извършва в момента общината по проект на оперативна програма "Развитие на селските райони" за благоустрояване на общинския център.

В парка извира най-горещият минерален извор на Балканите с температура на водата от 103 градуса.

Проектът, чиято стойност е 1.740 млн. лв., включва асфалтиране на алеите, изграждане на паркинги, нова облицовка на амфитеатъра, нови седалки и изграждане на осем подпорни стени с обща дължина от 283 метра.

Заложено е и построяването на още един фондан в близост до информационния център и нова чешма с оригинален дизайн. Ще бъдат поставени нови 99 пейки и ефектно осветление, включващо монтирането на 97 нови осветителни тела. Акцентът на проекта е върху озеленяването на парка.

Заложени са живи плетове, цветни алеи, декоративна растителност, както и монтиране на система за автоматично капково напояване.

Освен по този проект от общината изпълняват още един, спечелен по същата програма. Той е за рехабилитация на две улици на стойност 1, 215 хил. лв.

Предвижда се полагане на нов асфалт на уличното платно, което е с дължина 1 379 м, 3200 метра бордюри и 4 400 кв. м. тротоари. Изпълнител на проектите е "Автомагистрали Хемус"- клон Дупница.

Водещи

Най-четени