Родните плажове, на които си заслужава да летувате тази година 20.05 | 21:50

Вижте кои плажни ивици са получили сертификата за качество Син флаг

От Цанка Донкова

Лято! Макар че времето на вън все още не е достатъчно подходящо за плаж, това не означава, че не си мечтаем да хвърлим дрехите и да се пуснем по бански на плажа. Тук обаче е мястото да се замислим къде точно да се отдадем на слънчеви бани.

В повечето случаи хората предпочитат да се насладят на плажовете в чужбина. Още повече, че постоянно се говори за неземните гледки, които се разкриват от девствените кътчета или пък за невероятните атракции, които предлагат по-известните и населени плажни ивици.

В този ред на мисли не трябва да забравяме и родното Черноморие. През 2014 г. системата за сертифициране Син флаг определи като най-добри 12 плажа у нас

Сред критериите за получаване на син флаг са плажът да бъде чист, водата да отговаря на всички изисквания за микробиологичен баланс, да има достатъчен брой тоалетни, душове и съблекални, да се популяризира екоактивност на плажа, да има достатъчно спасители, да има кофи за разделно събиране на отпадъци и др.

Част от плажовете, които са били класифицирани като най-добри у нас са тези на Албена, Дюни, Бургас-север, Харманите в Созопол, Поморие-изток.

Вижте кои са останалите в Peika.bg.

Водещи

Най-четени