Руски журналисти на оглед в български зимни курорти 09.02 | 10:05

Посещенията са в курортите "Пампорово", "Боровец", Витоша и Банско

От Деляна Петкова

Руски журналисти са поканени на туристическа обиколка в най-известните зимни курорти у нас, съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ).

Журналистическите турове се част от маркетинг дейностите за популяризиране на България като туристическа дестинация, които се реализират по проект за рекламна кампания на руския пазар, обясняват от ведомството.

Това е вторият тур за руски медии, който се реализира по този проект. Първият се проведе през ноември миналата година, когато руските журналисти обиколиха най-добрите ни дестинации за СПА и уелнес туризъм, припомнят от икономическото министерство.

До средата на годината предстоят още два тура, които ще представят възможностите за културно-познавателен туризъм и за лятна ваканция в България.

В рамките на петдневното си посещение журналистите ще гостуват на курортите "Пампорово", "Боровец", Витоша и Банско. Посещението им в Банско ще съвпадне с Европейската купа по биатлон 2011.

През 2010 г. България е била посетена от 378 382 руски туристи, което е с 32 % повече от 2009 г., сочат данните на МИЕТ.

Водещи

Най-четени