Руснаците: Искаме на почивка в България, Испания или Черна гора 08.06 | 14:13

Това са най-любимите им дестинации след родните Краснодар и Крим

От iNews.bg

България се е върнала сред любимите 3 дестинации на руснаците за летни почивки. Това показват данните на центъра за туристически анализи RuSPO. Заедно с нашата държава, сред най-предпочитаните са и курортите в Испания и Черна гора, пише omskzdes.ru. Това става ясно не само анкетите, но и записванията към момента.

Тунис, Гърция и Кипър също са сред доста предпочитаните от руснаците дестинации за морска ваканция. Засиленият интерес към тях се е появил след проблемите, които рязко увеличиха опасността в Турция и Египет, а и руската държава забрани на своите граждани да почиват в тези страни.

В момента Югозападната ни съседка, Кипър и Тунис са по-посещавани от нас, но причината е, че там климатичните условия са други и активният сезон вече е започнал. Според RuSPO обаче още през август България, Черна гора и Испания ще ги изместят от челните позиции като най-посещавани туристически дестинации от руснаците.

Въпреки това обаче болшинството от хората все пак предпочитат да почиват през лятото на родна земя. Най-любими са курортите в Краснодарския край и Крим. Само през последната седмица за тези дестинации са се записали с 27% повече руснаци спрямо курортите в чужбина.

Водещи

Най-четени