С песни и танци Uva Nestum Wine & SPA заряза лозите 01.02 | 14:09

В комплекса отбелязаха подобаващо Трифон Зарезан

От iNews.bg

Бутиковата изба на комплекс Uva Nestum Wine & SPA заряза лозите в Долината на Места с песни и танци за Трифон Зарезан. В чест на Свети Трифон най-опитният лозар на семейството Атанас Биларев заряза лозите в масива на комплекса в Гоце Делчев и вдигна наздравица за здраве и берекет. На ритуала присъстваха и много гости, дошли да уважат празника на избата.

Всички присъстващи си пожелаха здрава и богата година и лозя с пълни гроздови зърна, поели най-доброто от щедрото слънце и плодородната земя на Неврокопския край. "За нас лозето и виното са любов и страст. Във виното има много слънце. С него ние вливаме слънце в човешките души. За Uva Nestum е въпрос на чест и престиж да отглеждаме сами лозята си и да произвеждаме сами първокласното вино в семейната бутикова изба", заяви Атанас Биларев докато поливаше лозите с гроздовия еликсир.

Виното от изба Uva Nestum се произвежда единствено от собствени, натурално чисти лозя, представящи яркия и характерен тероар на Долината на Места. На площ от 17 дка в комплекса се отглеждат сортовете Рубин, Сира, Мерло, Каберне Фран и Каберне Совиньон. Избата е проектирана като бутикова изба за производство на лимитирани серии първокласно вино. Доказателство за качеството на виното и уменията на винарите в избата са многобройните медали и отличия от винени форуми и конкурси в България и чужбина, на които виното Uva Nestum е достоен носител.

Водещи