Северна Африка ще посрещне вълна от туристи през 2013 г. 04.01 | 16:36

Предвижда се край на туристическите проблеми след Арабската пролет

От Елена Кирилова

Британските туристи, както и много други приключенци от цяла Европа, са готови да се върнат в Северна Африка тази година. Това твърдят туроператорите, месеци след резкия спад на посетителите в района заради Арабската пролет, съобщава в. Telegraph.

Посетителите на Египет и Тунис всъщност са се увеличили съответно с 45 и 40 на сто, в сравнение със същия период миналата година. Прогнозите сочат, че двете страни ще се наредят сред петте най-популярни дестинации през 2013 г.

Според TUI Travel тази тенденция е сигурна, ако се съди по ранните записвания. Към момента статистиката показва, че Египет е една от петте най-привлекателни места, както за летни, така и за зимни почивки.

Преди 2011 г. популярността на Египет и Тунис се увеличи до такава степен, че се предполагаше, че ще изместят традиционните средиземноморски фаворити Гърция и Испания.

След Арабската пролет, вълната от революционните протести, която започна преди две години, и последвалите ги вълнения, намали броя на посетителите с 50 на сто. Въпреки, че страните през миналата година започнаха да се радват на известно оживление, сега летовниците са по-готови отвсякога да се върнат там.

Според двата най-големи британски туроператора броят на посетителите в Северна Африка ще се повиши от 12 до 15 млн. през 2013 г.

Водещи

Най-четени