Септемврийското море на половин цена 21.08 | 19:21

Цените по курортите започнаха да падат още от този уикенд, от следващия месец намаленията ще са още по-големи

От iNews.bg

С наближаването на края на летния туристически сезон традиционно цените по морските ни курорти започват да падат. И тази година няма да бъде изключение от правилото. Заради отиващото си лято хотелите и квартирите дори вече започнаха да предлагат отстъпки. Засега те са по-малки и се движат предимно в рамките на 10-15%. До 10-ина дни обаче намалението ще е драстично. Още в последните дни на август цената на нощувките и пакетите се очаква да падне с поне 30%, а в първите дни на септември тарифите ще се сринат дори с 50 на сто, става ясно от репортаж на Нова телевизия.

Така, ако някой не е успял все още да отскочи поне за няколко дни до Черноморието, през следващите няколко седмици ще има възможност да го направи и то на много изгодни цени. В момента все още леглата по курортите са заети почти на 100%. Собствениците на хотели и квартири обаче вече привличат късни туристи с по-примамливи цени. Отстъпките, предлагани от по-луксозните хотели и тези, предлагащи ол инклузив, са по-малки заради по-високото ниво на обслужването и услугите, които предлагат. Но и там цените вече са започнали да падат. Масова практика се очаква да бъде предлагането на туристически пакети за седмица на цената на 1-2 дни по-малко.

При по-скромните и семейните хотели пък се очаква намаленията масово да достигнат 50%. Отстъпки предвиждат къмпингите. През септември в масовия случай цените там ще бъдат с поне 20 на сто по-ниски спрямо активния сезон. Курортите пък се очаква да пуснат и атрактивни оферти за струпването на почивни дни през следващия месец. Около празника на Съединението и Денят на независимостта ще има два от т.нар. дълги уикенди от по 4 дни. Точно тогава хотелиерите ще се опитат да привлекат още родни туристи с пакети на добри цени.

Водещи

Най-четени