Сливен ще се рекламира с близо 500 хил. лв. 03.07 | 16:00

Общината спечели проект за туристическа реклама

От Филипа Тодева

Община Сливен стартира проект "Регион Сливен – кръстопът на традиции култури и епохи”. Той се финансира от Оперативна програма "Регионално развитие" по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в подкрепа на развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите, съобщиха от пресцентъра на общината.

"Проектът е разработен и внесен в началото на 2012 г. като общата му стойност е 486 хил. лева, като безвъзмездната финансова помощ, която ще получи общината е от 462 хил. лв.”, обяви зам.-кметът по "Икономическо развитие, програми, проекти и международно сътрудничество" Румен Стоилов.

Проектът ще работи за увеличаване на интереса към Община Сливен като туристическа дестинация. Целите му са да се постигне устойчиво увеличаване на туристическите потоци към региона на Сливен, Котел и Твърдица и по-равномерното им разпределение през цялата година, а не само през летния сезон.

Важна целева група на проекта са и туристите по Черноморието, които поради близостта на региона могат да станат естествен организиран потребител на туристическия продукт в региона.

В рамките на дейностите по проекта се предвиждат комплексни мерки за популяризирането на дестинациите Сливен, Котел и Твърдица. Основната сред тях е изработването на цялостна маркетингова стратегия за тяхното цялостно позициониране и промотиране. Сред партньорите на проекта ще са представители на туристическия бизнес - хотелиери, ресторантьори, културни институции, туристически организации.

Водещи

Най-четени