Сложиха трета бариера пред Двореца в Балчик 06.07 | 22:00

Препятствията по пътя на туристите, решили да отидат в най-посещавания обект по Черноморието, станат с едно повече

От Андриян Георгиев

Нова бариера по пътя за Двореца в Балчик поставиха днес ботаниците. За това сигнализираха работещи в търговски обекти наоколо, съобщава "Булфото".

Преди няколко дни работници къртили пътя и изливали бетон буквално до сергиите. "Всичко беше в прах, никой не говори с нас, не знаехме какво се прави”, споделиха те.

Днес (6 юли) била монтирана самата бариера. По този начин препятствията по алеята, водеща към централния вход на Двореца, стават три. Първата бариера е в началото, с нея се осъществява пропускателен режим на превозните средства. Второто препятствие са турникетите на самия вход на комплекса. Новата бариера е между тях, на около 30 м от входа. Все още не е сваляна, но въпрос на време е препятствията по пътя на туристите, решили да отидат в най-посещавания обект по Черноморието, да станат с едно повече.

"Обозначаваме си границите на имота, ще ограничим движението на МПС-та”, заяви директорката на Ботаническата градина в Балчик Ина Манчева.

В същото време в опасна близост с туристите мина камиончето, обслужващо Ботаническата градина.

Припомняме, че от миналата година с решение на Министерския съвет Софийският университет "Св. Климент Охридски" стопанисва Двореца. В момента вървят дела между СУ и фирми, сключили с Двореца договори за наемане на обекти преди това решение.

Водещи

Най-четени