Созопол и о. Корфу с общ туристически проект 23.10 | 20:31

Двете дестинации стимулират развитието на социалната икономика

От Андриян Георгиев

Пълна подкрепа от общинските съветници получи докладната на кмета на община Созопол Панайот Рейзи за кандидатстване за трансграничен проект с гръцкия град Корфу, съобщиха от местната община.

Основната цел на проекта е подпомагане социалното включване и стимулиране развитието на социалната икономика в двете крайморски курортни общини.

Чрез проекта ще се предоставят възможности за развитие на предприемачеството, в т.ч. сред уязвими групи (жени, младежи, роми), обогатяване и усъвършенстване на знанията и уменията на управленския персонал на малки и средни хотели за ефективно управление и развитие на техния бизнес. Този ефект ще се постигне чрез предоставяне на иновативни модели и добри практики в сферата на мениджмънта за туризма и хотелиерството.

Част от дейностите, заложени в проектното предложение, са проучване на добрите практики в Гърция и България в малки и средни хотели, и техните клиенти, провеждане на анкетно проучване за възможностите за предприемачество сред уязвимите групи в сферата на туризма и хотелиерството.

Дейностите по проекта предвиждат популяризиране на добрите практики в областта на предприемачеството с цел мотивиране на местната общност в двете крайморски курортни общини за развитие на собствен бизнес сред уязвимите групи и така също работни семинари със съвместно участие на обучители от Гърция и България, насочени към управленския персонал в сферата на хотелиерството и представители на организации от публичния сектор, работещи в сферата на туризма.

Водещи

Най-четени