Спасиха рускиня, паднала с парапланер в Стара планина 09.08 | 10:48

Жената е паднала с парапланер между хижите „Равнец” и „Левски” в Стара планина на надморска височина от около 1450 м

От Кремена Бедерева

Единадесет планински спасители и екипаж на Авиоотряд 28 спасиха руска гражданка, паднала с парапланер в Стара планина, съобщиха за Агенция "Фокус” от ПСС към БЧК.

Сигналът е подаден вчера в 16.50 часа от шефа на планинския отряд в Сопот. Жената е паднала с парапланер между хижите "Равнец” и "Левски” в Стара планина на надморска височина от около 1450 м.

Вероятно е летяла на височина от около 2000 м. Пострадалата вероятно е участвала в състезания, които се провеждат в Сопот. Жената е имала множество травми, което е наложило да се потърси съдействие от правителствения Авиоотряд 28.

Бил е осигурен хеликоптер. Към 21.40 часа пострадалата парапланеристка е настанена в УМБАЛСМ "Пирогов”. В акцията са участвали 11 планински спасители от отряда в Сопот.

"Отново имахме много добро взаимодействие с Авиоотряд 28. Проведохме една тежка акция за спасяването на парапланеристка в Стара планина, над Карлово. Много добро действие на екипажа с командир Иван Йонков.

Участваха спасители от Сопот и София. Пострадалата беше предадена на Спешна помощ в добро състояние”, отбеляза дежурният от ПСС.

Водещи

Най-четени