Старт на зимната програма на летище "Пловдив" с полет от Москва 24.12 | 14:40

За празниците и почти през целия януари има допълнителни полети и по редовната линия от Лондон

От Кремена Бедерева

С полет от Москва в 14,00 часа днес започва зимната чартърна програма на летище "Пловдив". Линията функционира и като сезонна редовна линия, тъй като с нея пътуват и редовни пътници. Това  каза изпълнителният директор на аерогарата Дойчин Ангелов, съобщава БТА.

Той  припомни, че до края на сезона са планирани 3 полета седмично от Москва, обслужвани от авиокомпания S7, и един от Белфаст,  обслужван от Jet2.com. За новогодишните празници и руската  Коледа, до средата на януари, има планирани от 3 до 4 полета на  още 2 руски авиокомпании.

За празниците и почти през целия януари има допълнителни полети и по редовната линия от Лондон,  допълни Ангелов.  Новият терминал на летище Пловдив е създаден с идеята да  обслужва чартърни полети и през 2009 година летището е изпълнило 196 чартъра и нито един полет по редовна линия, каза Ангелов. 

Три години по-късно ръководството на летището, с подкрепата на  фонда за развитието му, са направили възможно обслужването на  378 редовни полета и 135 чартъра годишно. От 22 000 пътници през 2009 година, към днешна дата само за 2012 година през терминала на пловдивското летище са преминали 75 176 пасажери, коментира  Дойчин Ангелов.

Увеличението на броя на полетите и пътникопотока е три пъти по-голям, което по думите му говори за голям интерес от страна на хората от Южен Централен район да използват  услугите на летище "Пловдив".  Летището е напълно готово за работа при зимни условия, както и  да посреща допълнителен трафик при необходимост, ако има  пренасочване на такъв от София.

Водещи

Най-четени